Η διάλεξη της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου, 9-11πμ, δόθηκε από την διακεκριμένη οικονομολόγο Μιράντα Ξαφά, και αφορούσε τα προγράμματα σταθεροποίησης 2010-2018 και την αναδιάρθρωση του χρέους.

H Δρ. Μιράντα Ξαφά ξεκίνησε την καριέρα της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσινγκτον to 1980, όπου επικεντρώθηκε στα σταθεροποιητικά προγράμματα στη Λατινική Αμερική.

Το 1991-93 εργάστηκε ως Διευθύντρια του Οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην Αθήνα, και εν συνεχεία εργάστηκε ως αναλύτρια των διεθνών αγορών στο Λονδίνο και στην Αθήνα.

Υπήρξε μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ την περίοδο 2004-09, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, και εν συνεχεία στέλεχος της I.J. Partners με έδρα την Γενεύη.

Τώρα είναι διευθύνoυσα σύμβουλος της E.F. Consulting στην Αθήνα και ερευνήτρια του Center for International Governance Innovation (CIGI).

Έχει διδάξει οικονομικά στο πανεπιστήμιο Pennsylvania των ΗΠΑ, όπου έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές, και στο Princeton, και έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες πάνω σε διεθνή οικονομικά θέματα.

Σύνδεσμος στη Ιστοσελίδα της Μιράντας Ξαφά

Σύνδεσμος στις Διαφάνειες της Διάλεξης

Σύνδεσμος στο Βιβλίο της Μιράντας Ξαφά για τη Διαχείριση του Χρέους

Advertisement