Η διάλεξη της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου 2022, 9-11πμ, δόθηκε από την διακεκριμένη οικονομική ιστορικό Όλγα Χριστοδουλάκη, και αφορούσε τις οικονομικές και νομισματικές συνθήκες της δεκαετίας του 1920, την ίδρυση της Τράπεζας της Ελλάδος και την ένταξη της δραχμής στον κανόνα χρυσού-συναλλάγματος.

Η κα. Χριστοδουλάκη είναι διδάκτωρ και κάτοχος MSc από το Τμήμα Οικονομικής Ιστορίας του London School of Economics και πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η διδακτορική της διατριβή έχει τίτλο ‘The origins of central banking in Greece’

Σύνδεσμος διατριβής: http://etheses.lse.ac.uk/3801/

Η τρέχουσα έρευνά της επικεντρώνεται στην νομισματική ιστορία της Ελλάδας καθώς και σε θέματα δημοσίου χρέους από την πτώχευση του ελληνικού κράτους το 1893 μέχρι και το τέλος της Κατοχής. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνεται επίσης και η ιστορία της εξέλιξης του θεσμού των κεντρικών τραπεζών. 

Επιλεγμένες δημοσιεύσεις:

  • ‘A Reflection of History: Fluctuations in Greek Sovereign Risk between 1914 and 1929’ with Haeran Cho & Piotr Fryzlewicz.  European Review of Economic History, 16/4, 2012, pp. 550 – 571.
  • ‘Η μεταρρύθμιση του τραπεζικού συστήματος και η ίδρυση της Τράπεζας της Ελλάδος’ στο Χρήστος Χατζηϊωσήφ (επιμ.) Ιστορία της Ελλάδος του 20ου αιώνα, Βιβλιόραμα, Αθήνα, 2002, σ. 250 – 267. 
  • ‘Industrial Growth in Greece between the Wars: A New Perspective’.  European Review of Economic History, 5/1, 2001, pp. 61-89.

Σύνδεσμος στην περίληψη στα ελληνικά της διδακτορικής διατριβής της Όλγας Χριστοδουλάκη

Advertisement